migoglivet.dk

Dizzy Mizz Lizzy

Dette band kaldes det største danske rockband nogensinde og har virkelig ændret dansk rock for altid, hvert band der rejser sig i Danmark bliver altid sammenlignet med Dizzy Mizz Lizzy især min generation siden vi blev opdraget med deres musik.

Personligt opdagede jeg dette band for det er sandt værd, da jeg hørte et coverband spille deres sange på ‘Midtfyns Festival’.

– 1988
Dizzy Mizz Lizzy er dannet på Hanssted Skolen i Valby, København. Dizzy Mizz Lizzy består af Søren Friis (trommer), Tim Christensen (guitar, vokal, sangskriver) og Martin Nielsen (bas).

– 1990
Bandet vinder talentshow “Rock Træf”. Hovedpræmien er 5000 danske kroner, som bruges til at indspille det første demobånd, men intet pladeselskab er interesseret.

– 1991
Bandet når finalen i “ The Danish Rock Championship”, men uden held..

– 1992
Bandet når endnu en gang finalen i “The Danish Rock Championship”. Stadig uden held.

– 1993
Da Dizzy Mizz Lizzy nåede finalen for tredje gang, er dette årets vinder af “The Danish Rock Championship”. Hovedpræmien er at indspille en 4-spors EP. Sangen Waterline er et kæmpe hit på Danmarks Radio P3 og hjælper bandet med at få en pladekontrakt med EMI. Debutalbummet er indspillet i efteråret med Nick Foss producerende.

– 1994
Albummet Dizzy Mizz Lizzy med 13 af Tims sange udgives i marts til flotte anmeldelser overalt . Barbedwired baby’s dream og Love is a loser’s game er enorme radiohits. Den efterfølgende Danmarksturné er udsolgt overalt, og bandets koncert på Roskilde Festivalens grønne scene (på Tims 20 års fødselsdag) er kendt som en af årets bedste optrædener.

– 1995
Bandet modtager 3 Grammyer for albummet Dizzy Mizz Lizzy. Årets album, årets bedste band og årets nykommer samt “People’s Choice”-prisen. Turné i Danmark, Holland, Schweiz, Østrig og Tyskland før 3 udsolgte shows i Japan. Osaka-showet er optaget og udgivet (kun i Japan) som Live in Japan. I december begynder bandet at indspille Rotator i det legendariske Abbey Road Studio 2 i London med Nick Foss, igen som producer.

– 1996
Rotator er certificeret guld i Danmark på udgivelsesdagen og bliver mere end godt modtaget af pressen. Titelnummeret og 23:07 bliver massive hits i radioen. Kæmpe forårs- og sommerturné følger, som inkluderer “Live in Aarhus ’96”-koncerten. Seks udsolgte shows i Japan i september.

– 1997
Rotator modtager en dansk Grammy for “Årets rockalbum” og Nick Foss modtager en Grammy for bedste producent (også for Rotator). Efter fem travle år beslutter Dizzy Mizz Lizzy sig for at tage en pause.

– 1998
Dizzy Mizz Lizzy bliver officielt opgivet den 10. marts, og det posthume album The Greatest udgives i Japan.

– 2002
The Best of Dizzy Mizz Lizzy inklusive den tidligere ikke-udgivne live-koncert (Aarhus 11. maj 1996), udkommer den 29. april.