migoglivet.dk

Ekstra Bladet Podcast

Gå direkte til Ekstra Bladet Podcast: https://ekstrabladet.dk/podcast/

Siden 2014 er podcasts blevet en mere og mere integreret del af vores medievaner. Fænomenet blev første gang brugt i 2004, og vi så det i Danmark små 10 år senere. Siden er markedet eksploderet, og der finder millioner af podcasts i verden. Podcasts er kommet for at blive – det er et formidlingsformat, vi har taget til os.

Ekstra Bladet Podcast – en fordybelse i aktuelle emner

Ekstra Bladet Podcast er et medieformat, der går dybere med de nyhedsgivende elementer, vi kender fra aviserne. Alle de ting, vi gerne vil læse om, og som vi interesserer os for. Traditionelle nyhedsartikler og det skrevne medie giver et godt her og nu billede, men har sjældent spalteplads nok til at kunne grave alle detaljer frem, eller til at nuancere et emne så meget, som et talt medie kan.

Ekstra Bladet Podcast har flere forskellige serier, og dækker både aktuelle og historiske begivenheder.

True Crime

Ekstra Bladet Podcast har flere krimiserier, hvor alle er en gengivelse og analyse af virkelige sager. Sager, der omhandler nogle af de mest hårrejsende forbrydelser vi har set herhjemme.

I serierne kommer vi helt tæt på bandemiljøer, seriemordere, ekstremister og terrorister. Alle giver de et godt og fyldestgørende indblik i de kriminelle miljøer, vi lever side om side med, og det er lige dele spændende og vigtig viden, vi opnår ved at lytte til disse podcasts.

Ekstra Bladets true crime podcasts giver en beskrivende og veldokumenteret fortælling om de mennesker, vi kan have svært ved at relatere til, og derfor finder interessante og skræmmende på én gang.

True crime har en høj underholdningsværdi, men også en social relevans – jo bedre forståelse vi har for hinanden, jo stærkere og mere solidarisk et samfund kan vi skabe.

Social politisk

I Ekstra Bladets podcastbibliotek finder du flere gode sociale og politiske udsendelser. Værter og paneler tager aktuelle samfundsdebatter op, og diskuterer disse. Formålet er at belyse sociale, samfundsmæssige og politiske begivenheder og problematikker, og at perspektivere disse gennem dialog.

Denne formidlingsform giver ikke alene en god forståelse af, hvad der sker i ind- og udland, men også en mulighed for at udvide sit synsfelt, og få en bredere vinkel på de emner vi alle har en holdning til.

Kendetegnende for disse socialpolitiske podcasts er, at man tager fat i noget, vi læser om i nyhederne, og skaber mulighed for dialog og diskussion. Emnerne varierer meget og læner sig op ad, hvad der er aktuelt her og nu.

I Ekstra Bladet Podcast henvender man sig til alle målgrupper, og disse samfunds-debatterende podcasts udvikles med både unge og ældre værter, journalister og lægfolk og mænd og kvinder.

Søger du nye perspektiver på en aktuel begivenhed, så har Ekstra Bladet podcast helt sikkert en udsendelse, der taler til netop dig.

Reality – alt det, vi ikke ser på skærmen

Ekstra Bladet Podcast byder på flere underholdende serier for de nysgerrige. I reality afdelingen finder du udsendelser, der belyser alt det, du ikke ser på TV, og alt det, du har brug for at vide om de folkekære tv-stjerner.

Når vi ser et realityshow, så ved vi godt, at der sker en masse bag skærmen. Vi ved, at disse personer er mennesker som du og jeg, og at vi kun får en procentdel af følelserne med i programmet. Og reality-tv er netop det – følelser. Vi relaterer til disse personer, og vi kommer til at holde af dem. Vi følger dem på de sociale medier, og vi læser nyheder om dem.

Ekstra Bladet Podcast har flere serier dedikeret til netop dette fænomen. Til os der elsker reality-tv, findes der udsendelser, hvor vi kommer helt tæt på de enkelte personligheder – både før, under og efter tv programmet. Vi får mulighed for at lære dem bedre at kende, og vi får et indblik i alt det, der blev klippet fra og ikke kom med på TV.

Når en podcast skal være underholdende, informativ og afstressende, så kan disse udsendelser varmt anbefales. Og som en lille bonus så er der masser af social accept at hente i at være den, der har alle de slibrige detaljer.

Sporten helt tæt på

Et andet tema, vi danskere interesserer os meget for, er sporten. En podcast er et særdeles velegnet medie, når vi vil skabe diskussion og dialog, og på Ekstra Bladet podcast har man taget dette format til sig – også i sporten.

Større sportslige begivenheder som for eksempel Tour de France og VM i herrehåndbold, er begivenheder, vi gerne følger. Om vi er fan af den pågældende sportsgren eller ikke, så er der noget social og solidarisk i at støtte op om sine landsmænd, når de udmærker sig på sportslige præstationer. Det skaber et fællesskab og en nationalitetsfølelse, som vi mennesker finder glæde i.

Når vi først har lagt tid og engagement i at følge et mesterskab, så er vi investeret – og så vil vi gerne have det hele med. En landskamp er spændende i sig selv, men har vi fulgt fagfolks forudsigelser og analyser, dannet os et kendskab til de forskellige sportsudøvere og skabt en grundlæggende forståelse for kampens forudsætninger, så bliver det alt andet lige endnu mere interessant at følge en turnering.

Ekstra Bladet Podcast udgiver sportsserier i samtid med de relevante begivenheder. Disse podcasts giver detaljerede analyser, et godt personkendskab og ærlige og saglige diskussioner om dagens præstationer, højde- og lavpunkter. Alt sammen medvirkende til at fuldende din oplevelse af den pågældende sportsbegivenhed.

Nyhedsmedie med format, saglighed og tilgængelighed

En podcast er et nyhedsmedie – og meget mere end det. En podcast kan desuden bruges til at formidle et budskab, den kan bruges til at sprede viden, og den kan bruges som et underholdningselement.

Ekstra Bladet Podcast har dækket alle ovenstående behov under ét tag. På Ekstra Bladet Podcast finder du faglige udsendelser, politiske og økonomiske analyser, underholdning af forskellig karakter og meget, meget mere.

En podcast er et medieformat, der er velegnet til at fordybe sig. Du kan lytte til en fortælling, en debat eller en samtale. Brugen af tale i stedet for skrift er hensigtsmæssig, når vi gerne vil have det hele med. Du kan lytte til podcast på din telefon, din computer, dit smart tv eller via dit smart watch, og du er derfor altid i besiddelse af relevant, lærerigt og informativt indhold.

Uanset hvad du interesserer dig for, hvad du ønsker at vide mere om, eller hvilke debatter du ønsker perspektiveret, så har Ekstra Bladet Podcast en udsendelse for dig. Det kan varmt anbefales at kigge podcastbiblioteket igennem – der er rigtig meget at hente.

Podcastmediet er en enestående formidlingsform, og kan tages med på farten – turen på arbejde bliver aldrig kedelig, når du har en god podcast i ørerne undervejs.

Gå direkte til Ekstra Bladet Podcast: https://ekstrabladet.dk/podcast/