migoglivet.dk

Den ‘rigtige’ Slim Shady: hvad du behøver at vide om Eminem

Eminems fulde navn
Hvad er Eminems fulde navn?
Eminems fulde navn er Marshall Bruce Mathers III, han har gået under navnet Eminem professionelt siden tidligt i sin karriere. Hans kunstnernavn er ofte stiliseret som EMINƎM. Han er også kendt af sit alter ego Slim Shady. Da han først startede sin karriere, var han kendt under kunstnernavnet MC Double M. Han udviklede sit navn ‘Eminem’ baseret på det kaldenavn, han var kendt under som teenager ‘M&M’.

Eminems alder
Hvad er Eminems alder?
Eminem blev født den 17. oktober 1972 og er i øjeblikket 47 år gammel. Han blev født i St. Joseph, Missouri og har været en stor aktør i voldtægtsgenren siden 90’erne. På trods af at han er næsten 50, optræder Eminem stadig, og han har for nylig købt nogle albums ud. Han er stadig populær blandt fans.

Eminems familie
Hvem er Eminems familie?
Eminem havde et vanskeligt hjemmeliv, da han voksede op. Hans far forlod sin familie og fik to andre børn, mens hans mor senere har en søn. Eminem og hans familie boede sjældent det samme sted i mere end et år og boede ofte sammen med familiemedlemmer. Eminem blev ofte mobbet og tilbragte meget af sin ungdom i Detroit i et hovedsagelig sort kvarter. Eminem og hans mor sloges ofte og fik besøg af socialarbejdere, hvoraf den ene sagde, at Eminems mor havde en paranoid personlighed.

Eminems uddannelse
Hvor gjorde Eminem gå i skole?
Eminem blev mobbet i skolen, og hans mor forsøgte at sagsøge Roseville School-distriktet i 1982. Eminem blev holdt tilbage i niende klasse i tre år på grund af dårlige karakterer og pjækkeri og droppede til sidst ud fra Lincoln High School i en alder af 17. Han begyndte derefter at arbejde for at hjælpe med at betale regningerne derhjemme, men blev alligevel ofte smidt ud af hjemmet. Eminem begyndte først at rappe som 14-årig med sin ven Mike Ruby. Han ville snige sig ind på en nærliggende gymnasieskole til rap-kampe og deltage i konkurrencer med åben mikrofon.

Eminems hjem
Hvor boede Eminem?
Eminem voksede op primært i Detroit, Michigan og har valgt at blive tæt på hjemmet i det meste af sin karriere. Han ejer et hjem i Clinton Township, Michigan. Hjemmet er på 8.900 kvadratfod, og blev først bygget i 1996 og derefter købt af Eminem i 2000 for $1.483.000. Boligen er stor og primært muret. Eminem ejede også et hjem i Rochester Hills, Detroit indtil for nylig. Han købte det for $4,75 millioner og solgte det for $2 millioner. Boligen, som blev købt i 2003, var tidligere ejet af Kmart-formand Charles Conaway.

Eminems højde og vægt
Hvad var Eminems højde og vægt?
Eminem er cirka 5 fod 7 tommer høj eller omkring 172 cm og vejer omkring 68 kg i øjeblikket. Dette var dog ikke altid tilfældet, på et tidspunkt kom Eminem op på cirka 108 kg. Vægtforøgelsen blev tilskrevet Eminems diæt med junkfood og stofmisbrug. Eminem indrømmede, at han for det meste spiste Big Mac’s, KFC og Taco Bell for at hjælpe ham med at håndtere maven ved at tage receptpligtig medicin som Vicodin. Han tabte sig det meste af vægten efter at have gået på genoptræning.

Eminems nationalitet
Hvilken nationalitet er Eminem?
Eminem blev født i USA stater og er amerikansk statsborger. Han er af engelsk, tysk og skotsk, schweizisk-tysk afstamning.

Eminems religion
Hvilken religion følger Eminem?
Eminem var ikke opvokset i en særlig religiøs husstand, og i 1999 jokede han med, at han var blevet kristen for at undgå noget af modreaktionen over indholdet af hans sange. Han erklærede, at han var blevet fortalt af pastor Louis Sheldon, som fortalte ham, at det at blive kristen ville hjælpe ham med hans PR-spørgsmål og image. Han sagde, at han var ‘ned med biblen’ og sagde, at han nu kunne sige, at intolerante tekster handlede om hans religiøse synspunkter. For nylig, i 2009, sagde han, at han beder meget mere, men at han ikke tror på, at han er ‘skørt religiøs’. Han ser ud til at være kristen, selvom han ikke har nogen særlig trosretning.

Eminems berømmelse
Hvad er Eminem berømt for?
Eminem er berømt for at være en amerikansk rapper, sangskriver, pladeproducer og executive, filmproducer og skuespiller. Han er kendt for at være en af de mest indflydelsesrige rappere gennem tiderne og bliver ofte citeret for sit talent. Eminem er berømt for både sin solokarriere og sin deltagelse i hiphopgruppen D12. Han er også kendt for sit samarbejde med andre kunstnere, herunder Royce da 5”9.

Eminems tidlige karriere
Hvordan startede Eminems karriere?
I 1988 gik Eminem under navnet MC Double M og havde dannet en gruppe med New Jack og JD Butter Fingers, gruppen sluttede sig til Bassmint-produktionen og blev Soul Intent. De udgav en EP i 1995. Eminem slog sig derefter sammen med andre rappere for at danne D12 og udgav deres første album i 2001. Eminem fik kontrakt med FBT Productions og indspillede et debutalbum ‘Infinite’ i 1996, desværre var det en kommerciel fiasko. Eminem boede i et dårligt kvarter på det tidspunkt og arbejdede for mindsteløn. Han fik mere opmærksomhed med sin EP Slim Shady. Han deltog i rap-OL og blev nummer to. Hans EP blev spillet for Dr. Dre, som derefter bragte ham ind til en indspilningssession. Eminem udgav derefter The Slim Shady LP i 1999, det blev et af årets mest populære albums.

Eminems karrieregennembrud
Hvad var Eminems karrieregennembrud?
Efter den første succes med The Slim Shady LP udgav Eminem The Marshall Mathers LP i 2000. Den slog amerikanske rekorder med 1,76 millioner i salg i den første uge. Eminem Show udkom i 2002 og nåede nummer et på hitlisterne og blev certificeret Diamond af RIAA. Albummet undersøgte virkningerne af Eminems opståen til berømmelse og den indflydelse, det havde på hans familie. Som med hvert af hans tidligere album blev indholdet og uanstændighederne på albummet kritiseret.

Eminems fortsatte karrieresucces
Hvad har Eminem gjort siden sin karriere gennembrud?
Eminem udgav sit album Encore i 2004, som havde stor succes og indeholdt indhold om berømtheder som Michael Jackson. Mange af Michael Jacksons venner talte imod teksterne. Eminem bragte derefter The Funeral i 2005 og et album med største hits kaldet Curtain Call: The Hits. I 2008 udkom Eminem med albummet ‘Relapse’. I 2010 udkom han med albummet ‘Recovery’, som gik på førstepladsen og betød, at Eminem slog rekorden som kunstneren med flest successive nummer et albums. Han samarbejdede med Royce da 5”9 på EP’en ‘Bad Meets Evil’ i 2010. I 2012 udkom han med ‘The Marshall Mathers LP 2’, som debuterede som nummer et. I 2018 udkom han med sit album ‘Revival’.

Eminems nettoværdi
Hvad var Eminems nettoværdi?
Eminem har en anslået nettoformue på cirka 210 millioner dollars, hvilket gør hans til den 7. rigeste rapper i verden. Hans nettoformue er hovedsagelig blevet opbygget takket være hans musikudgivelser, men han har også tjent indtægter fra sin turné, merchandise, musik- og filmproduktionsarbejde og skuespillerkarriere.

Hvem har Eminem giftet sig med?
Eminem har været gift med Kimberly Anne ‘Kim’ Scott to gange. Han mødte hende i gymnasiet efter at have rappet på et bord. Hun og hendes tvilling flyttede ind hos Eminem og hans mor i en alder af 15 år, og de startede et on-igen, off-igen forhold i 1989. Parret giftede sig i 1999 og blev skilt to år senere i 2001. Parret blev gift igen i 2006, men blev skilt senere samme år.

Har Eminem børn?
Eminem har tre børn, hans første datter Hailie blev født i 1995. Eminem adopterede også Kims datter Whitney og hendes tvilling Dawns datter Alaina. Hailie går på Michigan State University.