migoglivet.dk

5 ting, vi bør lære af Freddie Mercury

“Den største indflydelse på Freddie var Freddie.” – Brian May om Freddie Mercury

En ting, som Freddie Mercury vidste, hvordan man gjorde godt, var utvetydigt at være sig selv. Sådan satte han sit præg på verden. Selvfølgelig havde han en vis usikkerhed, men selv de kunne ikke skygge for den tro, han havde på sig selv. Han satte en drøm og stoppede for ingenting, indtil han nåede den. Selv med en offentlig person var han sikker på at beholde en del af sig selv for dem, han var tættest på, ved at forblive tro mod det, han kendte. Det er ingen overraskelse, at selv 27 år efter hans bortgang er Freddie Mercury stadig i stand til at have en effekt på mennesker gennem sin kunst og sit liv. Hvordan han gjorde det, kan vi ikke sige præcist. Men hvad kan vi få ud af det? Her er 5 ting at leve efter!

Du bør være din nummer 1 fan.
Det, der adskiller Freddie Mercury fra enhver anden kunstner, er den upåklagelige tro, han havde på sig selv . På trods af at han ikke havde meget erfaring og professionel uddannelse, tog han muligheder, når han så dem, og gjorde endda alt for at skabe muligheder for sig selv. Fra at pitche sig selv som den nye hovedvokalist til Brian May og Roger Taylor, til at gå væk fra EMI Records, da de nægtede at udgive Bohemian Rhapsody som single, vidste Freddie, hvad han var værd og fastholdt den standard hver gang.

Pushbacks forbereder dig kun til at skubbe fremad.
Freddie Mercurys karriere var mildest talt en kamp op ad bakke. Folk havde altid noget at sige. Uanset om det handlede om hans overbid, hans race, hans manglende erfaring, hans kønspræferencer eller den måde, han skabte sin musik på, så de ud til at have været over ham. Men han vidste, at alle disse inkvisitioner kun bragte ham mere klarhed over, hvem han var, og hvem han ville være. Han vidste, at hvert pushback var forberedelse til at skubbe fremad. I stedet for at kanalisere sin energi til at bevise, at folk tager fejl, gjorde han arbejdet internt og satte det hele i sin musik. Han turde udfordre den musikalske status quo og det lykkedes. Hans overbid blev et varemærke. Alt andet betød mindre i forhold til det liv, han var i stand til at give folk gennem den musik, han lavede.

Hvordan du fortæller din historie betyder noget.
Freddie Mercury kunne have valgt at spille offeret, når folk smed ondsindede kommentarer efter ham, men han valgte at tage den højere vej. Han kendte sin rolle i den uro, der skete i hans karriere. Da han skilte sig fra Queen i et stykke tid, tog han fuldstændigt ansvar for sine handlinger og gik videre derfra. Han lærer os, at selv de mest drevne mennesker kan afvige fra stien i ny og næ. Dine fejl og uheld er dog kun lige så integrerede som den rolle, du giver den. Du kan enten fremhæve dine fejl eller tage ansvar for dem og gøre det bedre. Det er tydeligt, at selv med sin succes, følte han aldrig, at han “passede ind”. Og det er okay. I stedet lærte han at slutte fred med det og tog det for, hvad det var.

Verden er dit publikum, så gå og rock det!
Gør vi ikke ønsker alle at være en del af noget større? Den eneste måde at gøre det på er gennem en autentisk forbindelse. Et af Queens største bidrag til musikindustrien er evnen til at forbinde med deres publikum, hvad enten det er fra scenen eller fra væggene i deres optagestudier. De vidste, at på trods af og på trods af vores tilsyneladende forskellige liv, er vi alle ens. Vi er mennesker. I slutningen af dagen, uanset hvilken karriere du beslutter dig for at tage, vil du have et publikum at tage sig af – et publikum at påvirke baseret på kvaliteten af den menneskelige forbindelse, vi har med dem. Hvad har du inspireret dit publikum til at tage væk fra deres interaktioner med dig?

Du er din største arv.
Da han blev spurgt, hvad han lærte af at spille Freddie Mercury, Rami Malek nævner, at det var “hans evne til at være præcis den, han gerne ville være.” Men selv en person, der virkede lige så sikker som Freddie, kæmpede stadig med at opbygge sin identitet. Det er okay. Han vidste, at det var meningen, at han skulle være en performer, men han blev trukket i hundrede forskellige retninger. På trods af at han var et mangefacetteret og komplekst menneske, lod Freddie Mercury sig aldrig begrænse af etiketter. At blive diagnosticeret med HIV/AIDS, at være homoseksuel, at være Parsi, at være ukonventionelt udseende – ingen af disse definerede ham, og det sørgede han for. Han var modig nok til at omfavne sine fejl, særheder og alt det andet, der fulgte med at være sig selv. Han fastholdt sin sandhed og stod op for det, han troede på, uanset hvad andre sagde, og det er det, der får hans arv til at skinne. Han lærte verden ikke bare at drømme, men at gøre og være. Vær ikke bange for at drømme og drømme stort, du ved aldrig, hvad der venter dig. Hvorfor nøjes med en by, når du kan tage dine drømme over hele verden! Hvis du ikke er sikker på, hvor og hvordan du skal starte, guider vi dig gerne igennem det. Gå videre til vores Study Abroad-sektion, og tjek de mange forskellige ting, du kan tilpasse dine drømme til!